skolica logo

Google play

 

Premium Školica oglasi

Nudim pomoć u izradi PowerPoint prezentacija iz gradiva osnovne škole na području cijele Hrvatske. Dogovor online. Cijena ovisi o broju slajdova i slo

Vrste tvari (kemija, 7. razred)

Vrste tvari   (kemija, 7. razred)

Vježba za lakše učenje i ponavljanje gradiva za ispit. Kemija, 7. razred -Vrste tvari

Kako bi provjerili svoje znanje o ovoj lekciji, potrebno je proći i riješiti sve vježbe.

Image
Image
Image

1. vježba / kviz.

Povucite i smjestite oznaku na odgovarajuće mjesto na umnoj mapi.

 

Pravilno razvrstaj.


2. vježba / kviz.

Povucite i smjestite stavku u odgovarajuću grupu.

 

3. vježba / kviz.

Povucite i smjestite stavku u odgovarajuću grupu.

4. vježba / kviz.

Pravilno razvrstaj.


Ovdje možeš vidjeti pitanja koja se nalaze u kvizu / kvizovima.

Pitanja u kvizu:

Što je doneseno u Hrvatskoj kako bi se sačuvala i zaštitila prirodna staništa? Što je proglašeno Zakonom o zaštiti prirode? Koje su najpoznatije kategorije zaštite koje su proglašene Zakonom o zaštiti prirode? Što su strogi rezervati? Kako se zovu dva stroga rezervata u Hrvatskoj? Što su nacionalni parkovi? Koliko ima nacionalnih parkova u Hrvatskoj? Što su parkovi prirode? Koliko ima parkova prirode u Hravtskoj? 

Što su endemi?  Gdje se u Hrvatskoj nalazi najviše biljnih endema? Gdje živi najviše životinjskih endema u Hrvatskoj? Što su Crveni popisi? Kako se nazivaju knjigu u kojima se mogu pronaći detaljniji podatci s Crvenih popisa? Koje su sve vrste zaštićene Zakonom o zaštiti prirode? Koji su glavni uzroci ugroženosti biljaka, algi, gljiva i lišajeva? Kako se zove endemska alga našeg mora (bioindikator da je morska voda čista)? Što najviše ugrožava gljive? Zašto čovjek sakuplja gljive? Što je najveća prijetnja životinjama u Hrvatskoj? Zbog čega su mnoge životinje u Hrvatskoj najčešće žrtve krivolova? Što su zeleni mostovi? Među brojnim zaštićenim životinjskim vrstama u Hrvatskoj, zaštićene su i tri velike europske zvijeri. Koje? 

Ostale vježbe - kemija 7. razred