skolica logo

Google play

 

Premium Školica oglasi

Nudim pomoć u izradi PowerPoint prezentacija  na području cijele Hrvatske. Dogovor online. Cijena ovisi o broju slajdova i složenosti izrade prezentac

Od organizma do stanice (priroda 6. razred)

Od organizma do stanice (priroda 6. razred)

Zabavno ponavljanje gradiva kroz vježbu/kviz za ispit iz prirode za 6. razred iz lekcije Od organizma do stanice.

Što je organizam? Kako nazivamo skupinu organa koji zajednički obavljaju određenu zadaću? Je li organ viša ili niža razina od organskog sustava? Što imaju većina životinja koje su prilagođene životu u vodi? Mogu li različiti višestanični organizmi imati iste i različite organe? Koja je funkcija organa u tijelu višestaničnog organizma? Koji je najveći organ čovjekova tijela? Koji organ upravlja radom cijelog tijela i gdje se nalazi? Kojem organskom sustavu pripada mozak? Koji organ dišnog sustava se nalazi u prsnom dijelu trupa? Što je srce? Kojem organskom sustavu pripada srce? U kojem dijelu organizma se nalaze organi spolnog sustava i organi za izlučivanje? Što čini sustav organa za kretanje? Na koji mišić ne utječe naša volja? Što je tkivo? Od kakvog tkiva je građeno srce? Od čega se sastoji tkivo? Što je stanica? Je li postoji i je li uočljiva razlika između biljne i životinjske stanice? Po čemu se razlikuju stanice višestaničnog organizma? Zašto se stanice koje grade isti organizam razlikuju oblikom i veličinom? Od čega je izgrađena stanica? Od koliko stanica je građen jednostanični organizam? Je li tijelo jednostaničnog organizma sadrži tkiva, organe i organske sustave kao i višestanični organizam? Je li jednostanični organizam građen od čestica različitih tvari kao i višestanični organizam? Gdje se kod jednostaničnih organizama obavljaju sve životno važne funkcije?

1. vježba

Pred tobom je kviz s pitanjima iz lekcije Od organizma do stanice. Provjeri svoje znanje i pripremi se za ispit.

Odaberi jedan ili više točnih odgovora.

Nakon riješenog kviza, opusti se uz igricu koja se nalazi odmah ispod kviza i ponovi poredak razina organiziranosti višestaničnog organizma.

2. vježba -  Igrica za učenje i vježbanje razina organiziranosti višestaničnog organizma.

Pokaži svoje gamer-ske sposobnosti!

Ostale vježbe - priroda 6. razred