skolica logo

Google play

 

Premium Školica oglasi

Nudim pomoć u izradi PowerPoint prezentacija  na području cijele Hrvatske. Dogovor online. Cijena ovisi o broju slajdova i složenosti izrade prezentac

Sunčeva energija - Think About (6.r.)

Sunčeva energija - Think About (6.r.)

Video koji omogućava učenicima šestih razreda ali i svima drugima zainteresiranima provjeriti razumijevanje i znanje iz područja Sunčeve energije.

U videu ćeš moći provjeriti razumiješ li što su sunčani kolektori, što fotostanice, a što solarne termoelektrane. Zašto je ljeti bolje nositi svjetljiju odjeću, a ne tamniju.....i još mnogo toga. Kad je nastao Sunčev sustav? Je li Sunce planet, planetoid, zvjezda ili nešto sasvim drugo? Koja je razlika između planeta i zvijezda? Kako se zove galaksija u kojoj se nalazimo? Koji su planeti Sunčeva sustava? Zašto na Zemlju ne dospije sva Sunčeva energija? Tko sve ovisi o Sunčevoj energiji? TKo prvi unosi Sunčevu energiju u ekološki sustav? Tko je kriv za stvaranje vjetrova i pojavu padalina? Kakvi su to neobnovljivi, a kakvi obnovljivi izvori energije? Koliko dugo putuje Sunčeve svjetlost do Zemlje? Što su to solarne termoelektrane? Zašto su sunčani kolektori tamne boje? Kako Sunce utječe na stvaranje rijeka? ...i još mnogo toga!

Think About

Ako želiš ostaviti komentar, lajkati video ili pretplatiti se na kanal, možeš to učiniti ovdje .

Ostale vježbe - priroda 6. razred