skolica logo

Google play

Životni put životinja - U krugu života (priroda 6. razred)

Životni put životinja - U krugu života (priroda 6. razred)

Vježbe za lakše ponavljanje i učenje gradiva za ispit. Priroda, 6. razred - lekcija Životni put životinja (U krugu života).

1. vježba / kviz.

Ovdje možeš vidjeti pitanja koja se nalaze u kvizu. U vježbi se nalaze i ponuđeni odgovori. Tvoj zadatak je odabrati jedan ili više točnih odgovora.

Pitanja u kvizu:

S čime je usko povezana raznolikost životinjskog svijeta određenog područja? Kako životinje sudjeluju u životnom ciklusu biljaka? Kako biljke utječu na životni ciklus životinja? Po čemu se prvenstveno razlikuju životni ciklusi u životinjskom svijetu? Čime počinje životni ciklus leptira? Zašto se gusjenica pojačano hrani? Kada će se gusjenica zatvoriti u čahuru? Što gusjenica radi u čahuri? Kada iz čahure izlazi odrasli leptir? Kako određeni životni uvjeti staništa mogu utjecati na životne cikluse organizama? Zašto je vrijeme razmnožavanja često povezano s određenim razdobljem u godini? Zbog čega je životni ciklus komaraca vezan uz vodu? S čime su povezane sezonske promjene u izgledu i ponašanju životinja? Kako živa bića reagiraju na veću količinu Sunčeve energije u proljeće? Zašto većina životinja umjerenog pojasa dobiva mlade u proljeće? Kako kraći dani u jesen utječu na ponašanje životinja u umjerenom pojasu? Zašto ptice selice u jesen odlaze u toplije hrane? Zašto životinje potaknute kraćim danima imaju potrebu za uzimanjem više hrane? Što se dešava s većinom životinja zimi? Zašto šišmiši zimi spavaju zimski san? Pokazuju li životinje ritmičko ponašanje tijekom godine i unutar 24 sata? Što utječe na dnevno-noćni ritam kod životinja? Koje životinje razlikujemo na temelju dnevno-noćnog ritma? Koja je osobina dnevnih životinja? Koja je osobina noćnih životinja? Što je s manjim dijelom životinja koje nisu razvrstane u dnevne i noćne životinje? Je li sova noćna dnevna ili noćna životinja? Što sova radi noću?

 

 

 

Ostale vježbe - priroda 6. razred