skolica logo

Google play

 

Premium Školica oglasi

Nudim pomoć u izradi PowerPoint prezentacija  na području cijele Hrvatske. Dogovor online. Cijena ovisi o broju slajdova i složenosti izrade prezentac

Vremenske pojave (priroda 3. razred)

Vremenske pojave (priroda 3. razred)

Zabavno ponavljanje gradiva iz prirode za 3. razred.

Lekcija  - Vremenske pojave

 

 

 

Ovdje možeš vidjeti pitanja koja se nalaze u kvizu. U vježbi se nalaze i ponuđeni odgovori. Tvoj zadatak je odabrati jedan ili više točnih odgovora.

Pitanja iz kviza:

Što su padaline, naoblaka, temperatura zraka i vjetar? Što su padaline? Kako još nazivamo padaline? U kakvom obliku pada kiša? Što je snijeg? Što je susnježica? Što je tuča? Što je poledica? Što je magla? Što je rosa? Što je mraz? Što je inje? Je li sigurno hodati po površini zaleđenog jezera? Kako se zove sprava za mjerenje temperature zraka? Kojom mjernom jedinicom se izražava temperatura zraka? Što je vjetar? Čime izražavamo brzinu kojom vjetar puše? Što je naoblaka? Koliko godišnjih doba se izmijenjuje u našoj domovini? Jesu li neke vremenske pojave najčešće povezane s određenim godišnjim dobima? Koja je vremenska pojava najčešće povezana sa zimom?  Što je podneblje? Kako još zovemo podneblje?

1. vježba

Odaberi jedan ili više točnih odgovora.

 

Ostale vježbe - priroda i društvo 3. razred

Više