skolica logo

Google play

Premium Školica oglasi

Nudim pomoć u izradi PowerPoint prezentacija  na području cijele Hrvatske. Dogovor online. Cijena ovisi o broju slajdova i složenosti izrade prezentac

Vježbe za učenike s poteškoćama u učenju

Vježbe za učenike s poteškoćama u učenju
Image

Naše vježbe posebno su preporučljive djeci koja imaju poteškoće kod usvajajanja novog gradiva, teže pamte nove pojmove, događaje, godine itd.  Djeci kojoj  teže ide  učenje iz knjiga i bilježnica te s kojima roditelji puno rade i pomažu im u učenju. Djeci koja imaju slabiju koncentraciju i ne mogu biti 100% skoncentrirabni na nastavi i pratiti pratiti predavanje profesora 

Dragi roditelji, je li vam poznato kada po nekoliko sati pomažete djetetu oko učenja i kad nakon silnog ponavljanja, truda, iscrpljenosti i umora dijete ipak uspije naučiti gradivo, ali  slijedeći dan ne zna ništa  od naučenog i morate sve ispočateka? Ponovno mu pomažete u učenju istog gradiva, ponovno ga ispitujete ista pitanja i ponovno   ulažete puno truda, strpljenja i živaca jer želite pomoći svojem djetetu. Ako ste u ovoj situaciji prepoznali svoje dijete i sebe, vašem djetetu, a i vama pomoći će naše vježbe.

Svi bi mi voljeli da naše dijete bude odličan učenik, da lagano i samostalno usvaja gradivo iz knjiga i bilježnica i kući nosi petice. Međutim, nisu svi odlikaši i ne vole svi učiti iz knjiga. To nikako ne znači da je vaše dijete manje inteligentno od odlikaša. Možda je baš izvrsno u nekom području.

Zašto je tome tako? Moramo biti svjesni da u današnje vrijeme u školu idu učenici koji su "rođeni s mobitelom u ruci" .  S obzirom da putem mobitela do traženih informacija dolaze u par klikova, za njih je učenje iz klasičnih knjiga nešto što ih usporava i zbog toga  ne privlači. Za njih je to stvar prošlosti. Oni traže prečace, interakciju, upijanje informacija na brži način.

Na prvo mjesto uvijek stavite učenje iz knjige, ali ako nikako ne ide tim putem, ponudite djetetu rješavanje vježbi na našem portalu. Poželjno je da dijete prođe vježbu nekoliko puta. Zatim ga ispitajte kako bi vidjeli koliko je gradiva  usvojilo i tebali li još koji put ponoviti  vježbe. Pratite rezultate usvajanja gradiva. U svakom slučaju trebali bi se poboljšati, a vrijeme učenja trebalo bi biti kraće.

 

Sretno!

Odaberite predmet, zatim razred tevježbu koju želite :)

HRVATSKI JEZIK
GEOGRAFIJA
INFORMATIKA

8. RAZRED - izborni predmet (trenutno nema vježbi)

Školica raste iz dana u dan i svakodnevno se izrađuju nove vježbe kako bi se pokrilo cjelokupno gradivo osnovne škole.